Emily Hughes, Maylis de Kerangal i Joan Benesiu, Premis Llibreter 2015

Els guanyadors dels Premis Llibreter 2015

Els guanyadors dels Premis Llibreter 2015

La il·lustradora nord-americana Emily Hughes, l’escriptora francesa Maylis de Kerangal i l’autor valencià Joan Benesiu han estat els guardonats dels XV Premis Llibreter que atorga el Gremi de Llibreters de Catalunya.

Concretament, Emily Hughes, amb Salvatge, editat per Libros del Zorro, ha guanyat en la categoria d’Àlbum Il·lustrat; Maylis de Keragal, amb Reparar els vius, editat per Angle Editorial en català i per Anagrama en castellà, ha estat guardonada en la categoria d’Altres Literatures, i pel que fa a la categoria Literatura Catalana, el guanyador ha estat Gegants de gel, de Joan Benesiu, editat per Edicions del Periscopi.

Així mateix, el gremi ha volgut fer un homenatge als llibreters que compten amb 35 anys de dedicació a l’ofici. Entre els agremiats que van rebre aquest reconeixement es troben Mari Carme Ferrer Busquets, de la Llibreria Empúries, de Girona; Manel Gràcia, de Salas Llibreteria, de Barcelona; Maria Dolors Oranies, de la Llibreria Vídua de Roquer, de Barcelona; Isidre Sala, de la Llibreria El Full, de Badalona, i Núria Sauret, de la Llibreria Sauret de Tàrrega (Lleida), entre d’altres.

L’acte de lliurament va ser el dia 2 de juliol a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, i va comptar amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i del president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura.