Els gremis de Floristes, Llibreters i Flequers aconsellen realitzar les compres en les parades dels establiments de confiança

s15-04-21-rdp-sant-jordi-2015

 

El Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona (CG), juntament amb el Gremi de Floristes de Catalunya, el Gremi de Llibreters de Catalunya, el Gremi de Flequers de Barcelona i la Guàrdia Urbana de Barcelona, han celebrat avui una roda de premsa per tal d’explicar les diferents accions que tenen previst realitzar durant la celebració de la Diada de Sant Jordi 2015.

Durant la trobada, els gremis han volgut destacar la feina dels professionals del món de la flor, del llibre i del pa, que cada any treballen per donar el millor servei als seus clients durant la celebració de la diada, davant l’augment d’intrusisme que estan patint els darrers temps.

Així mateix, les organitzacions comercials també han aconsellat als consumidors que realitzin les seves compres a les parades dels seus establiments de confiança, ja que són els que poden oferir un producte i un servei de qualitat, així com solucionar possibles reclamacions posteriors, com per exemple, canviar un llibre.

Pel que fa a les accions concretes, el Gremi de Floristes de Catalunya ha posat en marxa una campanya de qualitat amb un distintiu per les botigues en la qual pretén informar als clients de la importància de distingir la feina feta pels seus agremiats davant l’intrusisme. El secretari del gremi, Joan M. Guillem, també ha explicat que el 90% de la rosa que es vendrà és la vermella, mentre que el 10% restant serà d’altres colors (rosa, blanca, groga), i que la major part prové d’Equador i Colòmbia.

D’altra banda, el Gremi de Llibreters de Catalunya espera que aquesta diada suposi una empenta per al sector i que es corroborin els símptomes de recuperació dels últims mesos, i que novament sigui una gran festa cívica i ciutadana. Pere Fàbregues, membre del gremi, també ha volgut destacar el suport de l’entitat a la candidatura de Barcelona com a ciutat literària de la UNESCO, així com agrair els suports de Renault, la Confraria del Cava, Transloan, l’Ateneu Barcelonès, la Casa del Llibre i el mateix CG, pel seu suport en la celebració de la diada.

Igualment, des de fa 25 anys, el Gremi de Flequers de Barcelona junt amb els flequers de Catalunya s’han sumat a la diada d’enguany a amb la venda del Pa de Sant Jordi, que estarà disponible a totes les fleques que pertanyen als gremis durant aquests dies. El seu president, Jaume Bertrán ha destacat la voluntat de la organització de dotar la festivitat amb un pa molt especial i de la qualitat del producte, creat per Eduard Crespo l’any 1988.

Ja per acabar, l’intendent portaveu de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Carles Reyner, ha explicat el dispositiu de seguretat previst durant el dia 23 als principals eixos comercials de la ciutat per tal que la diada es pugui desenvolupar amb normalitat i tothom pugui gaudir de la festa. Reyner ha detallat que es tallarà el transit longitudinal a Rambla Catalunya i als laterals del Passeig de Gràcia i que els agents posaran tots els mitjans d’inspecció i controls necessaris per evitar que es produeixi cap venda de roses i llibres a l’espai públic sense la corresponent autorització que faciliten els districtes.

Així mateix, la trobada també ha comptat amb el president del CG, Miquel Donnay, per mostrar el seu suport als gremis en aquesta important data comercial, la necessitat d’estar units per poder treballar en pro del sector i la necessitat d’actuar contra aquells que no compleixen la normativa.

Barcelona, 21 d’abril de 2015.

Descarrega’t:
la nota de premsa
la fotografia

Més informació:
Laura Sebastián  // 93 491 06 49 / 690 806 143 // laura.sebastian@confecom.cat  // @consellgremis