El Consell de Gremis recolza els Gremis de Llibreters, Floristes i Flequers per la Diada de Sant Jordi 2016

foto1

En una roda de premsa organitzada pel Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona, tots els actors implicats han volgut destacar la importància d’aquesta festivitat pel que fa a la repercussió cultural però també l’econòmica i estratègica. Els principals gremis implicats en la festa de Sant Jordi s’han mostrat optimistes encara que la celebració d’enguany sigui dissabte.

El Gremi de Floristes ha previst que aquest any es vendran més de 6 milions de roses. Segons les estimacions només les floristeries en vendran 3,5 milions. Per evitar que el nombre de vendes caigui pel fet de ser un dissabte, el dia 22 les floristeries tindran preparades totes les roses que necessitin les empreses. Els Floristes reivindiquen novament la necessitat de plantejar una nova ordenació per a la ubicació de parades a la via pública a les grans ciutats i ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona i a la Guàrdia Urbana que revisin aquesta ordenació per evitar que estiguin concentrades en un mateix punt de la capital catalana.

Per la seva banda el Gremi de Llibreters encara la jornada amb optimisme esperant que segueixi la tendència positiva de participació i vendes dels dos últims anys, més encara perquè la festa tindrà lloc en un context de lleugera recuperació del sector. Es busca potenciar la dimensió internacional de la festa amb una visita a Catalunya d’una quinzena de llibreters europeus i d’una vintena de periodistes estrangers. L’escriptora Svetlana Aleksiévitx, Premi Nobel de Literatura 2015, ha presentat un missatge en vídeo en què s’afegeix a la diada reivindicant la importància del llibre. En aquesta línia de ressò internacional, Barcelona ja forma part de la Xarxa de Ciutats Creatives UNESCO com a Ciutat de la Literatura.

El Gremi de Flequers ha presentat com cada any el pa de Sant Jordi, un pa inspirat en els colors de la senyera que es ven als establiments agremiats i que esta fet de forma artesanal amb una pasta de formatge emmental, sobrassada i nous. Aquesta especialitat s’ha consolidat amb els anys com un element imprescindible a consumir durant la diada.

L’Ajuntament de Barcelona ha comentat que s’han atorgat un total de 4.642 llicències de parades de roses i 860 de llibres. El regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom, ha assegurat que aquestes xifres han crescut lleugerament amb independència que la festa caigui en dissabte.
Per la seva part, l’intendent de la Guàrdia Urbana, Carles Reyner, ha subratllat la seva predisposició a supervisar i controlar la presència de parades il•legals i ha comentat que s’ ha preparat un dispositiu especial similar a l’any anterior per facilitar els accessos al centre barceloní.