CONSELL DE GREMIS

21
ABR
El Consell de Gremis recolza els Gremis de Llibreters, Floristes i Flequers a la Diada de Sant Jordi 2022
En una roda de premsa organitzada pel Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme en el marc incomparable de La Pedrera tots els actors implicats han volgut destacar la importància d'aquesta festivitat pel que fa a la repercussió cultural però també l'econòmica i estratègica.Han participat a l'acte el Director General de Comerç de la Generalitat de Catalunya Sr. Jordi Torrades, la regidora de Comerç de l'Ajuntament de Barcelona Sra.Montserrat Ballarín i l'intendent major de la Guàrdia Urbana Sr. Benito Granados.

El Gremi de Floristes de Catalunya presenta aquest any 4 creacions de roses per posar en valor l'Art Floral i espera unes vendes del voltant de 6 milions de roses.El Gremi reivindica un altre any, la necessitat de plantejar una eficaç ordenació per a la ubicació de parades a la via pública a les grans ciutats, i denuncia la facilitat d'algunes empreses que obtenen permisos i ofereixen una rosa de baixa qualitat, perjudicant la imatge del professional florista. Reclama alhora una festa més sostenible i redimensionada.

Per la seva banda el Gremi de Flequers presenta com cada any el pa de Sant Jordi, un pa inspirat en els colors de la senyera que es ven als establiments agremiats i que està fet de forma artesanal amb una pasta de formatge emmental, sobrassada i nous. Aquesta especialitat que va nèixer fa més de 30 anys s'ha consolidat com un element imprescindible a consumir durant la diada i per commemorar-ho s'ha dut a terme un concurs que premia al millor Pa de Sant Jordi.

El Gremi de Llibreters de Catalunya espera un Dia del Llibre tan participatiu com abans de la pandèmia; un punt d'inflexió en la consolidació de l'increment de l'índex de lectura per ajudar a la recuperació del sector. La jornada es recupera també amb més oferta, més parades i més autors amb un munt d'activitats paral.leles que giren al voltant de llibre. A la ciutat de Barcelona totes les llibreries podran tenir una parada davant del seu establiment el divendres 22 i el dissabte 23 i es preveuen 12 espais professionals repartits en 7 districtes. Les espectatives són doncs molt altes.

Jordi Torrades, director general de Comerç de la Generalitat, ha volgut resaltar el paper dels gremis en aquesta diada esperant tornar a les xifres del 2019 i agraint totes les accions que finalment milloren la cultura.

Per Montserrat Ballarín, regidora de Comerç de l'Ajuntament de Barcelona "Sant Jordi és una festa única que posa en valor també la feina dels professionals dels diferents sectors implicant la gestió de molts actors econòmics"

Benito Granados, intendent major de la Guàrdia Urbana, ha resaltat que hi haurà un important reforç de la seguretat a la zona centre. Per garantir la circulació, ha demanat que la gent intenti usar el transport públic per circular aquest dia pel centre de la ciutat. Ha anunciat que multiplicaran la presència policial per assegurar el dispositiu de seguretat.

 

 © CONSELL DE GREMIS   |   Política de Privacitat