CONSELL DE GREMIS

19
ABR
El Consell de Gremis recolza els Gremis de Llibreters, Floristes i Flequers a la Diada de Sant Jordi 2023
En una roda de premsa organitzada pel Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme en el marc incomparable de La Pedrera, tots els actors implicats han volgut destacar la importància d'aquesta festivitat pel que fa a la repercussió cultural però també l'econòmica i estratègica.

Han participat a l'acte el Director General de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Jordi Torrades, la regidora de Comerç de l'Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín i l'intendent de la Guàrdia Urbana, Domènech Escarré i ha comptat amb la presència de Joan Guillén, president del Consell de Gremis i del Gremi de Floristes i dels presidents del Gremi de Llibreters i del Gremi de Flequers, Eric del Arco i Jaume Bertran respectivament.

El Gremi de Floristes ha anunciat la consolidació d'una tendència que es va iniciar durant la pandèmia: la valorització de la rosa de Sant Jordi creada per floristes i la sensibilització per una compra més sostenible i qualitativa. Preveuen un Sant Jordi multitudinari a la ciutat de Barcelona i anima a tots aquells que celebren la Diada a segones residències a seguir participant d'una de les tradicions més arrelades al nostre país. A la ciutat de Barcelona, la major afluència es preveu a la superilla de l'Eixample, on estan concentrats els espais professionals

Per la seva banda el Gremi de Flequers presenta com cada any el pa de Sant Jordi, un pa inspirat en els colors de la senyera que es ven als establiments agremiats i que està fet de forma artesanal amb una pasta de formatge emmental, sobrassada i nous. Aquesta especialitat que va nèixer fa més de 30 anys s'ha consolidat com un element imprescindible a consumir durant la diada.

El Gremi de Llibreters espera un Dia del Llibre amb bones sensacions, amb més professionals i més proximitat. Destaca que la diada en diumenge segurament afavorirà un Sant Jordi repartit en el territori i amb moviments de persones entre poblacions. La gent es trobarà no només més espais, sinó una gran varietat d'oferta, amb títols de tota mena per a tota mena d'interessos, gràcies a una xarxa capil·lar de llibreries arreu del país.

Jordi Torrades, director general de Comerç de la Generalitat, ha volgut resaltar el paper dels gremis en aquesta diada que representen entre els 3 quasibé el 10% del comerç a tot el territori tot i esperant que es batin tots els records de vendes en un cap de setmana que culminarà diumenge amb la gran celebració.

Per Montserrat Ballarín, regidora de Comerç de l'Ajuntament de Barcelona "Sant Jordi és una festa única que posa en valor també la feina dels professionals dels diferents sectors implicant la gestió de molts actors econòmics i aquest any serà la fusió del Sant Jordi tradicional amb els aprenentatges de la pandèmia amb la consolidació de la superilla literària i la recuperació de La Rambla".

Domenech Escarré, intendent de la Guàrdia Urbana, ha ressaltat que hi haurà un important reforç de la seguretat a la zona centre. Per garantir la circulació, ha demanat que la gent intenti usar el transport públic per circular aquest dia pel centre de la ciutat. Ha anunciat que multiplicaran la presència policial per assegurar el dispositiu de seguretat mobilitzant 275 agents i 330 auxiliars.

 

 © CONSELL DE GREMIS   |   Política de Privacitat